Medicinale Paddenstoelen

Medicinale Paddenstoelen
Laat je verrassen door de meest geweldige paddenstoelen verkrijgbaar op de markt. Maak gebruik van onze krachtige extracten of kweek ze zelf!

Wanneer u paddenstoel extracten koopt bij Shiva Tree, zoals de bekende Reishi, Cordyceps, Chaga of Lion’s Mane kunt u erop vertrouwen dat u een kwaliteitsproduct heeft dat uitgebreide tests heeft ondergaan voor zowel de zuiverheid als de bio availability. Shiva Tree garandeerd u de beste paddenstoel extracten die op de markt verkrijgbaar zijn! Onze paddenstoel extracten zijn een dubbele extractie ondergaan genaamd een hydroalcoholisch extract. Hierdoor zijn de extracten in de 10 tot 1 vorm (10 : 1) wat inhoud dat je bij iedere gram die je consumeert, 10 gram aan werkzame stoffen binnenkrijgt. Een pot van 100 gram is dus eigenlijk 1 kilo aan paddenstoelen dubbel geëxtraheerd tot 100 gram. 

Stel nou dat u een prachtige tuin heeft of een natuurgebied in de buurt kunt u er ook voor kiezen om onze geweldige mycelium pakketten te bestellen waardoor u zelf deze fantastische genezers kunt laten groeien. Leuk om te doen en leerzaam tegelijkertijd voor u en mogelijk uw kinderen. Het volledige proces begint bij de mycelium pakketten (champignonbroed) te laten groeien, vervolgens kunnen de paddenstoelen geplukt worden en zijn ze klaar om te drogen, of gewoonweg bij je avondeten bereiden! Zo bent u stapje dichter bij de prachtige natuur haarzelf. 

Bekijk onze extracten, gedroogde paddenstoelen en kweeksets en breng verandering in uw gezondheid met de geweldige genezers uit de natuur!

Medicinale Paddenstoel Extracten

Paddenstoel Kweeksets (Mycelium & Pluggen)

Stap in de wonderbaarlijke wereld van paddenstoelen en kijk wat voor effect ze op jou leven kunnen hebben.
Of je nou je gezondheid een upgrade wilt geven, 1 wilt zijn met de natuur of ziekten verhelpen, zij bieden jou het allemaal. 

Met de aanschaf van een van onze kweeksets ben je er van verzekerd de komende jaren er nog van te kunnen plukken. Mycelium zijn de langwerpige schimmeldraden die zich onder de grond bevinden. Deze hebben de eigenschap continu door te willen groeien, waardoor de mycelium in contact kan komen met moeder natuur. Het is gebleken dat mycelium in staat is bijzonere dingen te bewerkstellen, omdat zij als het ware een informatienetwerk creëren voor bomen en planten. Bomen en planten communiceren met elkaar via de mycelium netwerken ondergronds en kunnen dus dankzij dit prachtige netwerk signalen doorgeven, elkaar voeden en vijanden afweren. Behoorlijk intelligent als je het mij vraagt.

Wat mycelium nog meer bijzonder maakt is dat het sprekend lijkt op het het gigantische netwerk aan neuronen dat in ons hoofd bevind. Mycelium groeit continu door nieuwe soortgelijke zenuwen aan te maken in allerlei minuscule aftakkingen net zoals ons eigen zenuwen dat doen. Deze zenuwen nemen water en voedsel op waardoor het een steeds langere afstand kan bereiken. Deze zenuwdraden zijn maar 1 cel dik en dat is ten opzichte van al het andere op de wereld nog wonderbaarlijker, omdat je zou denken dat het uitermate kwetsbaar zou zijn. Integendeel, mycelium neemt het onder de grond op tegen tientallen bacteriën en overwint deze gemakkelijk, onlangs de 1 cel dikke structuur. Hier beginnen de eerste gedachten waarom paddenstoelen zo enorm geneeskrachtig zijn. Ze overmeesteren bijna elk soort bacterie die er maar is. 

Wanneer de mycelium netwerk genoeg water en voedsel heeft opgenomen beginnen er knopjes te komen die uiteindelijk leiden naar de ware vrucht, de paddenstoel. Vervolgens schiet de paddenstoel sporen door de lucht om zichzelf voor te planten over een steeds groter wordend netwerk.